Faalangst en mindset

Veel kinderen met problemen op school krijgen ook last van faalangst. Dat ontstaat vaak doordat ze weinig succeservaringen op doen en omdat ze bang zijn ‘weer’ iets fout te doen. Veel kinderen met faalangst hebben ook last van een vaste mindset. Mindset is de manier waarop je denkt over je talenten, kwaliteiten en intelligentie.

Naast werken aan psychomotoriek is het daarom bij veel kinderen belangrijk om aan hun zelfbeeld en mindset te werken.

Faalangst en mindset training

Wanneer ik met jouw kind werk aan faalangst en mindset gebruik ik de volgende methodes als basis:

Ik ga met je het kind aan de slag met zelfbeeldoefeningen en sterker staan oefeningen. Ook gaan we kijken hoe je goed kunt ontspannen. Ik werk onder andere met de RET (Rationele Emotieve Therapie) en het schatgravers spel.

Met hulp van Fixie en Growie leert je kind het verschil tussen een vaste mindset en een groeimindset. Hierbij komen thema’s aan bod als de wijze waarop je denkt over je intelligentie en kwaliteiten, je comfortzone, het aangaan van uitdagingen, het leren van fouten en falen, doorzettingsvermogen en meer.

Wanneer werken aan faalangst en mindset tijdens de psychomotorische begeleiding niet voldoende is kunnen we hier ook een aantal aparte afspraken voor maken.