Geboorte in kaart

“Gedrag is altijd logisch” is het uitgangspunt van geboorte in kaart. De periode van conceptie tot vlak na de geboorte heeft een grote impact op je verdere leven. Het maakt je tot wie je bent. Wanneer je de zwangerschap en geboorte van je kindje (of van jou zelf) onder de loep neemt, kan daarom veel gedrag verklaarbaar worden. Alle ervaringen die je als baby opdoet, worden namelijk opgeslagen in je lichaam en beïnvloeden je gevoel van veiligheid, eigenwaarde en zelfbeeld. Deze ervaringen draag je nog steeds met je mee en bepalen hoe je in het leven staat en in welke mate je met jezelf verbonden bent.

Denk bijvoorbeeld aan geboren worden via een keizersnede, ineens dringt er iemand in jouw veilige omgeving en wordt je omringt door mensen, fel licht en kou. Is het niet begrijpelijk dat je daardoor moeite kan hebben met onverwachte situaties?

Door je geboorte in kaart te brengen kunnen we gedrag dus beter begrijpen en er op een andere manier mee om gaan. Je gaat zien wat de echte onderliggende behoeften zijn en hier op in spelen.

Geboorte in kaart

Hoe verloopt een geboorte in kaart sessie?
Je ontvangt van mij een vragenlijst die ik graag vooraf ingevuld terug ontvang. Zo kan ik me alvast inlezen in jouw situatie. Ook plannen we een afspraak van ongeveer twee uur in. Tijdens dit gesprek nemen we de hele prenatale fase en geboorte door en kijken samen welke patronen daardoor ontstaan zijn. Dit geeft al veel nieuwe inzichten. Door ook naar de behoeften te kijken kun je echt een stap zetten. Wil je meer weten? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.