Nine Star Ki

Vraag jij jezelf wel eens af waarom je de dingen doet zoals je doet? Waarom jouw tempo heel anders is dan dat van sommige anderen? Of wil je jezelf graag beter leren kennen? Jouw Nine Star Ki blauwdruk geeft je inzicht in jouw natuurlijke energie beweging. Het maakt zichtbaar wie jij bent. Jouw persoonlijke handleiding dus eigenlijk!

Nine Star Ki betekent letterlijk ‘negen sterren energie’. Het is een oude oosterse wijsheid die kijkt naar de stand van negen sterren op het moment van jouw geboorte. De energie van die sterren heb jij meegekregen als een soort blauwdruk met bepaalde kwaliteiten en behoeftes. Een belangrijk basisprincipe van Nine Star Ki is Yin Yang. Simpel uitgelegd als: alles heeft twee kanten. Niets is volledig positief of volledig negatief, ook jouw sterke kanten en jouw valkuilen niet.

Nine Start Ki elementen

Nine Star Ki is (net als b.v. de acupunctuur) gebaseerd op 5 elementen: water, aarde, hout, metaal en vuur en daar zijn 9 verschijningsvormen van: 1 water, 2 aarde, 3 hout, 4 hout, 5 aarde, 6 en 7 metaal, 8 aarde en 9 vuur. Jouw Nine Star Ki reeks bestaat uit 3 van deze getallen. 

  • Het eerste getal is je hoofdgetal. Het vertelt je wie jij in basis bent, jouw potentieel.
  • Je tweede getal is je emotiegetal. Het gaat over jouw emotionele binnenwereld. Hoe reageer jij als je blij bent of stress hebt? Het is een deel van jou wat niet altijd zichtbaar is, maar wat de mensen dicht bij jou goed kennen. Bij kinderen is het tweede getal meer zichtbaar dan het eerste.
  • Het derde getal gaat over het handelen, de manier waarop jij dingen doet en ook hoe je op anderen overkomt. Hoe jij je doelen nastreeft.

Wat kan je nu precies met Nine Star Ki?
Nine Star Ki leert je jouw sterke punten, jouw valkuilen en jouw behoeftes beter kennen. Wanneer je niet lekker in je vel zit kan Nine Star Ki je helpen te zien waar dit vandaan komt en wat je hieraan kunt doen. 

Ouders die met hun kind bij mij komen voor leerproblemen willen hun kind graag helpen en beter begrijpen. Naast de leeronderzoeken kan Nine Star Ki dan een mooie aanvulling zijn. Hout kinderen zijn bijvoorbeeld heel bewegelijk en kunnen het moeilijk vinden om stil te zitten op school. 6 metaal kinderen zullen de lat voor zichzelf hoog leggen etc.
Maar ook wanneer er geen leerproblemen zijn, is het uiteraard heel mooi om voor je zelf, je kind of jullie hele gezin een Nine Star Ki analyse te doen.

Nine Star Ki: relaties, werk en burn out

Wanneer je jouw reeks vergelijkt met die van je kind, partner, collega etc. krijg je inzicht in hoe deze relaties werken. Waarin je elkaar aanvult, begrijpt of juist niet zo makkelijk kunt begrijpen. Wat missen jullie in je reeks en hoe kan je dat toevoegen? Kortom het helpt om begrip en inzicht in de ander en in de verhouding tussen jou en de ander te krijgen. Wat zorgt dat het lekkerder loopt in jullie gezin omdat je begrijpt waarom de ander doet wat hij doet en je daardoor beter in kan spelen op gedrag waar je anders ‘last’ van zou hebben.

Wanneer je niet meer lekker in je vel zit op je werk en op zoek bent naar iets nieuws kan Nine Star Ki je ook richting geven. Wat past er nu wel en wat niet bij jouw behoeftes? Ook een burn out kan je bekijken aan de hand van jouw reeks. Is het werk gerelateerd dan heb je op jouw werk niet de behoeftes van jouw eerste getal kunnen waar maken. 

Heb je vragen of heb je interesse in een consult? Lees hier meer over de opties. 

Ben je benieuwd naar jouw reeks? Stuur me gerust een mailtje en ik reken hem voor je uit.