Onderzoek

Het kan veel nieuwe inzichten opleveren wanneer je de oorzaak van leerproblemen onderzoekt i.p.v. te blijven oefenen en proberen. Met die inzichten kan jij als ouder of de leerkracht, je kind beter helpen of begrijpen. Wanneer daar behoefte aan is kan ik (bij de meeste problemen) je kind ook helpen het leren te verbeteren. Op deze afbeelding zie je vanaf welke kanten ik de problemen graag bekijk.
 
Motoriek, Mind & Meer
Mijn ervaring is dat er bij leerprobleem vaak meerdere dingen spelen. Er kan een probleem met de ogen zijn, maar daarnaast heeft je kind b.v. ook faalangst of een fixed mindset. Ik kijk daarom graag naar: motoriek, ‘mind’ en voor wie dat wil naar nog een beetje meer.
Wanneer ik jouw hulpvraag duidelijk heb, bespreken we welke onderzoeken nuttig zijn. Daarna plannen we één of meerdere afspraken om deze onderzoeken te doen. In sommige gevallen zijn de inzichten die deze onderzoeken opleveren al voldoende om een stap verder te komen. Denk aan het kleuteronderzoek of leerstijlen onderzoek. In andere gevallen bespreken we wat ik voor je kan doen qua begeleiding.
 
Hieronder vind je wat meer uitleg over de mogelijke onderzoeken. 
 
Motoriek & Mind

& Meer: