Leerproblemen

Loopt jouw kind vast op school? Lijkt iets het leren in de weg te zitten? Dit kan veel verschillende redenen hebben, maar een aantal mogelijke oorzaken is goed te onderzoeken en ook te verbeteren.
 
(Psycho)motoriek, reflexen & mind
Ik kijk bij leerproblemen allereerst naar het lichaam: naar reflexen en psychomotoriek. Wanneer reflexen nog actief zijn of de balans tussen lichaam en hersenen verstoort is, kan dit namelijk zorgen voor (leer)problemen. Als dat nodig is kijk ik ook naar ‘de mind’: welke leerstijl heeft je kind en is het misschien een beelddenker?
‘Meer’
Mijn bovenstaande aanpak is goed te combineren met een kijkje in de geboortepsychologie en Nine Star Ki. Hiermee help ik ouders het gedrag van hun kind beter te begrijpen. Bij interesse maken we hiervoor een aparte afspraak zonder je kind. Ook werk ik sinds kort met de NEI methode: een mooie energetische tool, waarmee emotionele en lichamelijke klachten kunnen worden verholpen. Ook bij leerproblemen kan dit een goede ondersteuning zijn en helpen met het vinden van de belangrijkste oorzaak van de leerproblemen.
 
Intake
We starten met een intake formulier. Wanneer ik jouw hulpvraag duidelijk heb, bespreken we wat ik ga onderzoeken. In sommige gevallen zijn de inzichten die deze onderzoeken opleveren al voldoende om een stap verder te komen. Denk aan het kleuteronderzoek of leerstijlen onderzoek. In andere gevallen bespreken we wat ik voor je kan doen qua begeleiding.
 
Thuis oefenen
Wanneer je mijn hulp wilt om te gaan werken aan reflexen of psychomotoriek dan zie ik je kind één keer in de 3 a 4 weken. Daarnaast geef ik ook oefeningen mee naar huis. Deze moeten een aantal keer per week 5 tot 10 minuten worden gedaan. Het succes van mijn hulp is sterk afhankelijk van jullie eigen inzet thuis. Het is daarom belangrijk dat jullie (jij als ouder, maar ook je kind) gemotiveerd zijn om thuis te oefenen.
 
Hieronder vind je meer uitleg over de mogelijke onderzoeken.
 
Motoriek & Mind

& Meer: