Onderzoek

Heeft jouw kind moeite met lezen, rekenen of schrijven? Is het erg bewegelijk en heeft het moeite met concentreren? Of lijkt er maar niet uit te komen wat er in zit? Het kan veel nieuwe inzichten opleveren wanneer je de oorzaak van leerproblemen onderzoekt i.p.v. te blijven oefenen en proberen. Met die inzichten kan jij als ouder, of de leerkracht, je kind beter helpen of begrijpen. Wanneer daar behoefte aan is kan ik (bij de meeste problemen) je kind ook helpen door te gaan werken aan de psychomotoriek.
Leer onderzoek
Soorten onderzoek
Hieronder vind je een lijstje met alle onderzoeken die ik kan uitvoeren. Tijdens een intake onderzoek dat vooraf gaat aan mijn begeleiding, worden een aantal van deze onderzoeken gedaan. Zo krijg ik een goed beeld van het probleem en kan ik mijn hulp daarop afstemmen. Welke onderzoeken is doe is afhankelijk van de hulpvraag.
 
Je kunt ook bij mij terecht voor onderzoek zonder de wens daar verdere begeleiding aan de koppelen. Kleuteronderzoek is daar een goed voorbeeld van, dit onderzoek geeft direct antwoord op een concrete vraag. Ook een onderzoek naar de manier van leren van het kind kan veel opleveren, zonder daar een hulptraject aan te hoeven koppelen.
 
Mogelijke onderzoeken: