Leerproblemen

Loopt jouw kind vast op school? Lijkt iets het leren in de weg te zitten? Dit kan uiteraard veel verschillende oorzaken hebben. Niet geïntegreerde reflexen of problemen met de (psycho)motoriek zijn twee mogelijke oorzaken die goed te onderzoeken én te verbeteren zijn.  
 
(Psycho)motoriek, reflexen & mind
Bij leerproblemen kijk ik daarom allereerst naar het lichaam: naar reflexen en psychomotoriek. Wanneer reflexen nog actief zijn of de balans tussen lichaam en hersenen verstoort is, kan dit namelijk zorgen voor (leer)problemen. Daarnaast kan ik ook kijken naar ‘de mind’: welke leerstijl heeft je kind en is het misschien een beelddenker? Hieronder vind je meer uitleg over de mogelijke onderzoeken.
Motoriek & Mind

‘Meer’
Deze onderzoeken  zijn mooi te combineren met een kijkje in de geboortepsychologie en Nine Star Ki. Hiermee help ik ouders het gedrag van hun kind beter te begrijpen. Bij interesse maken we hiervoor een aparte afspraak zonder je kind. 

Hoe ga ik te werk?
We starten met een intake formulier. Wanneer ik jouw hulpvraag duidelijk heb, bespreken we wat ik ga onderzoeken. Deze onderzoeken vinden vaak tijdens de eerste afspraak plaats. In sommige gevallen zijn de inzichten die deze onderzoeken opleveren al voldoende om een stap verder te komen. Denk aan het kleuteronderzoek of leerstijlen onderzoek. In andere gevallen bespreken we wat ik voor je kan doen qua begeleiding.
 
Thuis oefenen
Wanneer je mijn hulp wilt om te gaan werken aan reflexen of psychomotoriek dan zie ik je kind één keer in de 3 a 4 weken. Daarnaast geef ik ook oefeningen mee voor thuis. Deze moeten een aantal keer per week 5 tot 10 minuten worden gedaan. Het succes van mijn hulp is sterk afhankelijk van jullie eigen inzet thuis. Het is daarom belangrijk dat jullie (jij als ouder, maar ook je kind) gemotiveerd zijn om thuis te oefenen.