Onderzoek

Wanneer meer oefenen en herhalen voor jouw kind niet helpt, kan het heel nuttig zijn om te onderzoeken of er een oorzaak is voor de problemen. Met de inzichten die zo’n onderzoek oplevert kan jij als ouder of de leerkracht, je kind beter helpen of begrijpen. Wanneer daar behoefte aan is kan ik (in de meeste gevallen) je kind ook helpen. 
 
(Psycho)Motoriek, mind & meer
De basis van waaruit ik de problemen bekijk is de psychomotoriek. Door dit te combineren met een kijkje in de ‘mind’ bereik je vaak nog meer: welke leerstijl heeft je kind, is het misschien een beelddenker, heeft het last van faalangst? Als mooie extra toevoeging kan ik met de ouder ook nog kijken naar geboortepsychologie en Nine Star Ki om zo je kind beter te leren begrijpen. 
Welke onderzoeken?
Wanneer ik jouw hulpvraag duidelijk heb, bespreken we welke onderzoeken nuttig zijn. Daarna plannen we één of meerdere afspraken om deze onderzoeken te doen. In sommige gevallen zijn de inzichten die deze onderzoeken opleveren al voldoende om een stap verder te komen. Denk aan het kleuteronderzoek of leerstijlen onderzoek. In andere gevallen bespreken we wat ik voor je kan doen qua begeleiding.
 
Hieronder vind je meer uitleg over de mogelijke onderzoeken. 
 
Motoriek & Mind

& Meer: